//
you're reading...

Je reis vastleggen

Een reisblog maken

Een reisblog maken is ideaal wanneer je gemakkelijk je eigen ervaringen, foto’s en video’s online wilt plaatsen. Het is niet alleen leuk om een reisblog te maken voor jezelf, als herinnering voor later, maar de thuisblijvers kunnen je altijd en overal op de voet volgen.

Om een reisblog te maken heb je zeker geen technische kennis nodig. Wanneer je gebruik maakt van een standaard programma van de aanbieder van de website, dan kan een kind de was doen. Het enige wat jij hoeft te doen is inhoud te geven aan je reisblog, op jouw manier, zoals het bij jou en je reis past. Wil je een reisblog maken met het oog op de thuisblijvers, dan is er de mogelijkheid een route toe te voegen aan je reisblog. Zo weet iedereen thuis waar je vandaag bent, waar je gisteren was en waar je morgen zult zijn.

Met foto’s van hoge kwaliteit kun je een geweldige reisblog maken. 

Verschillende aanbieders

Uiteraard zijn er meerdere aanbieders van reisblogs. Je hebt dan ook een ruime keuze. Het is aan te raden goed te kijken naar de mogelijkheden die je geboden worden. Daarnaast spelen kosten en kwaliteit uiteraard een rol bij het kiezen van een aanbieder. Er zijn mogelijkheden om gratis een reisblog bij te houden, maar er zijn ook betaalde opties, waarbij je net even meer mogelijkheden hebt.

Reislogs 

Er zijn vele manieren om je reiservaringen online te delen. Je kunt bijvoorbeeld op sites zoals reismee.nl en reislogger.nl je eigen reislog maken. Dit is volkomen gratis en een leuke en makkelijke manier om je reiservaringen te delen. Reislogs kun je trouwens  koppelen aan je Facebook account zodat jou vrienden op de hoogte blijven van nieuwe berichten.

WordPress

Een andere optie is om een WordPress blog te starten. Dit is minder eenvoudig dan een reislog maken maar daarvoor krijg je ook wat. Je hebt dan je eigen website, dit is bij een reislog niet het geval. Wordpress blogs vergen iets meer tijd en een domein kopen kost ongeveer € 10.  Als je domein eenmaal online is kun je deze via het WordPress menu heel gemakkelijk stylen en aanpassen.